Ce paşi trebuie să urmezi după realizarea tatuajului

by Xperience

Sfaturi utile

Primul lucru pe care trebuie să-l faci după finalizarea tatuajului este spălarea ușoară a acestuia, cu mâinile curate și apă călduță și săpun pentru îndepărtarea în totalitate a unguentului și a secrețiilor apărute. Nu folosi apă fierbinte pentru că tatuajul va sangera din nou, iar apa rece nu va curăța bine. Apoi, usucă tatuajul prin tamponare cu un șervetel curat (fără parfum, creme, etc) și aplică un strat subțire de cremă bogată în vitamina A peste tatuaj, cât să lucească pielea.

Procesul de vindecare are două părţi:

Prima perioadă, de șapte zile în care se formează un strat protector de celule noi la suprafața pielii și se elimină excesul de pigment rămas superficial în piele. În această perioadă evitați apa: baia în cadă, baie în piscină, lac, ștrand, mare. Pentru întreținerea tatuajului și o vindecare corectă, aplicați peste tatuaj un strat subțire de cremă cu vitamin A de 6-7 ori pe zi sau când simtiți că pielea nu mai este elastică (având mâinile proaspăt spălate). Nu aplicați loțiune în exces pentru că împiedicați respirația pielii și nu se vindeca bine. Nu lăsați tatuajul uscat, deoarece coaja se poate rupe și veți sângera,eliminând astfel culoarea din piele. Nu rupeti cojile și nu vă scarpinați peste tatuaj.

A doua perioadă începe dupa căderea completă a excesului de culoare ("coaja"). Veți avea o piele subțire ușor sticloasă,iar culorile vor părea șterse. În această perioadă de aproximativ 20-25 zile, ungeți tatuajul cu o cremă grasă cu vitamine (cremă de noapte) de cinci ori pe zi. Trebuie ferit de lumina solară (este interzis solarul sau orice altă sursă de ultraviolete cca 40 zile).

Tatuajele sunt afectate de razele ultraviolete, care provoacă decolorarea acestora. Prin urmare, este recomandată o cremă protectoare (50+) cand expuneți tatuajul la soare, solar, etc.

Distribuie articolul pe:

Articole recomandate: