Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

by Xperience

Sfaturi utile

Este dureros?

Da. Întotdeauna doare când faceți un tatuaj. Până la urmă, culoarea este introdusă în piele cu ajutorul acelor, dar niciodată nu doare atât de mult încât să nu puteți suporta durerea. Este foarte greu de explicat cât de mult doare, deoarece diferă de la individ la individ și în funcție de locul în care este făcut. Cu cât sunteți mai relaxați și mai răbdători cu atât procesul va fi mai ușor de suportat. La Xperience Tatto Iași, tatuajul se face fără anestezie și fără consum de băuturi alcoolice.

Unde doare cel mai rău ?

Cel mai rău doare în zonele în care sunteți mai sensibili (coaste, abdomen, laba piciorului, gât), iar asta diferă de la individ la individ. Niciodată să nu alegeți un tatuaj în funcție de unde doare mai rău. Durerea este limitată oriunde ați alege să faceți tatuajul. Până la urmă, este mai important să faceți tatuajul acolo unde vă doriți, unde vă simtiți cel mai bine cu el, pentru că va rămâne acolo tot restul vieții.

Cum anume este făcut un tatuaj?

La Xperience Tattoo Iași tatuajele sunt aplicate cu ajutorul unei mașini de tatuat, care în mare a rămas aceeiași cu cea proiectată inițial în 1896. Îmbunătățiri au fost facute la calitatea echipamentului, însă procesul este același. Mașina face ca prima oara un ac sau o combinatie de ace să descrie o linie, iar apoi să aplice culoarea. Pigmentul este introdus în celulele pielii de sub epidermă și noua piele crește peste, formând un strat protector pentru tatuaj.

Cât timp durează să faci un tatuaj ?

La Xperience Tattoo Iași, timpul de execuție al uni tatuaj depinde de complexitatea și mărimea modelului. Un alt factor implicat constă în locul unde este făcut tatuajul. Anumite zone ale corpului, cum ar fi brațele, ia mai puțin timp deoarece persoana care va face tatuajul poate prinde bine zona și poate întinde pielea ușor, acest lucru fiind esențial în aplicarea unui bun tatuaj. În cazul sonelor înținse, cum este stomacul, ia mai mult timp deoarece pielea acolo este mai greu de întins.

Cât de sigur este un tatuaj ?

Tatuajul este sigur atât timp cât artistul tatuator respectă normele de igienă şi foloseste ace noi, manere noi, creme, manusi, pigmenti organici testati dermatologic care se arunca dupa fiecare folosinta. Pielea nu este afecatata de tatuaj, unde acul a penetrat in piele se va forma o crusta care mai tarziu va cadea. Odata ce tatuajul va fi vindecat ( de obicei procesul dureaza cam o saptamna, insa depinde de abilitatea de vindecare a fiecaruia), tatuajul va fi protejat de noul strat de piele care va creste peste, iar astfel va deveni o parte din voi pentru tot restul vietii. Reactii alergice la pigmentii tatuajului, nu s-au intampinat prea multe insa daca sunteti hipoalergici ar trebui sa faceti inainte de tatuaj, un test, in urma caruia veti putea decide.

Ce se va întâmpla când voi îmbătrâni ?

Tatuajele vor fi cu voi tot restul vieţii. Dacă sunt făcute bine pe corp, nu se vor schimba prea mult. Sigur, cu timpul vor arăta mai bătrâne, însă şi voi de altfel. Trebuie acceptată îmbătrânirea! Culorile nu se vor schimba mult, liniile se vor îngroşa puţin, iar linii apropiate vor avea tendinţa să se unească (de aceea de obicei se evită detaliile la tatuajele mici) .

De ce arată tatuajul meu ca şi cum s-ar jupui ?

Tatuajele întotdeauna se vor exfolia ca arsurile de soare, în primele zile. Va exista tuş în pielea care se va jupui, dar acest lucru este perfect normal. Nu jupuiţi pielea, lasaţi-o singură să facă ceea ce trebuie.

Tatuajele vechi se pot acoperi?

Da, tatuajele vechi sau nedorite se pot acoperi cu unele noi. Însă, ţineţi minte că această acoperire este foarte limitată deoarece nu se pot pune culori mai deschise peste cele mai închise fără ca tatuajul cel vechi să se vadă. Tatuajul nou va fi întotdeauna mai mare şi mult mai închis la culoare decât cel vechi pentru a-l acoperi în întregime.

Distribuie articolul pe:

Articole recomandate: